Nagyszentjános közelében fogták el a rendőrök az embercsempészt

2021. 10. 16., szo - 05:29
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Tíz illegális migránst szállított autójában a román férfi.

A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. október 15-én 21 óra 35 perckor, egy román rendszámú gépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya 100. kilométerszelvényében, Nagyszentjános térségében. A járművel közlekedő román sofőrön kívül az autóban tíz – magukat jemeni, szír, szomáliai, és iraki állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök a járművezetőt és utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A román sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Üres kézzel

A II. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.