Négy autó 24 óra alatt

2017. 11. 09., cs - 10:03
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A magyar rendőrök a német és az olasz hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le Röszkén és Csanádpalotán. Az autók együttes értéke csaknem 40 millió forint.

Egy magyar férfi 2017. november 7-én 23 óra körül egy Mercedes vezetőjeként akarta az országot elhagyni Röszkénél. Az adattári ellenőrzés megállapította, hogy a jármű szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt Németország körözi. A sofőr az intézkedés során, a gépkocsi használatára vonatkozóan valótlan tartalmú meghatalmazást adott át a rendőröknek, ezért őt a Szegedi Rendőrkapitányságra előállították. Ellene hamis magánokirat felhasználása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a Mercedest lefoglalták.

Egy Peugeot Boxer román állampolgárságú vezetője november 8-án 10 óra körül jelentkezett kilépésre a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. Az igazoltatás során kiderült, hogy a kisteherautót szintén a német hatóságok körözik, ezért a csaknem 4 millió forint értékű járművet lefoglalták.

Egy BMW Z4 bolgár, valamint egy Land Rover olasz sofőrje november 8-án 14 órakor akarta az országot elhagyni, szintén Csanádpalotánál. Az ellenőrzés megállapította, hogy az autókat az olasz hatóságok körözik. A magyar rendőrök a csaknem 6 millió forint értékű BMW-t és a mintegy 25 millió forint értékű Land Rovert lefoglalták.

Az utóbbi gépkocsi vezetője az igazoltatás során hamis törzskönyvet és forgalmi engedélyt adott át, valamint kiderült, hogy az autó alvázszámát meghamisították. Az 56 éves férfival szemben közokirat-hamisítás és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ellopta a Bitcoin vételárát

Befejezték a nyomozást a várkerületi rendőrök annak a férfinak az ügyében, aki bitcoint akart eladni ismerősének, de helyette a vételárát lopta el.

 

Visszapillantó – „üveges”- tekintet

Egy ózdi férfi ittasan nekihajtott egy rendőrautónak, amelyet követően intézkedés alá vonták a járőrök, majd másnap újra kiszűrték a forgalomból, mivel ismételten ittasan vezetett, ráadásul jogosítvány nélkül.

 

Táskát lopott

Az érdi rendőrök azonosították és elfogták a gyanúsítottat.