Négy autó 24 óra alatt

2017. 11. 09., cs - 10:03
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A magyar rendőrök a német és az olasz hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le Röszkén és Csanádpalotán. Az autók együttes értéke csaknem 40 millió forint.

Egy magyar férfi 2017. november 7-én 23 óra körül egy Mercedes vezetőjeként akarta az országot elhagyni Röszkénél. Az adattári ellenőrzés megállapította, hogy a jármű szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt Németország körözi. A sofőr az intézkedés során, a gépkocsi használatára vonatkozóan valótlan tartalmú meghatalmazást adott át a rendőröknek, ezért őt a Szegedi Rendőrkapitányságra előállították. Ellene hamis magánokirat felhasználása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a Mercedest lefoglalták.

Egy Peugeot Boxer román állampolgárságú vezetője november 8-án 10 óra körül jelentkezett kilépésre a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. Az igazoltatás során kiderült, hogy a kisteherautót szintén a német hatóságok körözik, ezért a csaknem 4 millió forint értékű járművet lefoglalták.

Egy BMW Z4 bolgár, valamint egy Land Rover olasz sofőrje november 8-án 14 órakor akarta az országot elhagyni, szintén Csanádpalotánál. Az ellenőrzés megállapította, hogy az autókat az olasz hatóságok körözik. A magyar rendőrök a csaknem 6 millió forint értékű BMW-t és a mintegy 25 millió forint értékű Land Rovert lefoglalták.

Az utóbbi gépkocsi vezetője az igazoltatás során hamis törzskönyvet és forgalmi engedélyt adott át, valamint kiderült, hogy az autó alvázszámát meghamisították. Az 56 éves férfival szemben közokirat-hamisítás és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jég zúzta szét a szélvédőt

Egy kanyarodó kamion tetejéről lezuhanó jégdarab törte össze egy autó szélvédőjét és sebesítette meg annak sofőrjét. A baleset az Ózd és Sajópüspöki közötti útszakaszon történt.

 

Megmentett bíbic

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai mentették meg a bajba jutott kismadarat.

 

Ismét megbújva akartak bejutni az ország területére

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két pakisztáni férfi egy szerb honosságú kamionban megbújva Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Tehergépkocsiban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy pakisztáni és egy afgán férfi Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.