Nem maradt észrevétlen az embercsempész

2021. 10. 27., sze - 18:12
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A román sofőr Rajka térségében, egy földes mellékúton akart 14 migránst illegálisan Ausztriába juttatni.

Az egyenruhások 2021. október 27-én 17 óra 18 perckor az M15-ös autóút 14. kilométerszelvényénél, egy földes úton, Rajka térségében ellenőriztek egy román rendszámú gépkocsit, amit egy 25 éves román férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül további tizennégy, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a járművezetőt elfogták, majd a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják őket. A román sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás Alsózsolcán

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a férfit, aki megütött egy fiatalembert, majd elvette a földre került sértett telefonját Alsózsolcán.

 

Eltiltották mégis vezetett

Eltiltás hatálya alatt vezetett az a 38 éves sofőr, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy férfit Tatán.