Őrizetben az embercsempészek

2020. 05. 26., k - 07:53
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Két szír állampolgárságú férfit hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

Mint arról korábban írtunk, a rendőrök 2020. május 25-én 19 óra 35 perckor nyolc határsértőt fogtak el. A Horvátországból illegálisan érkezett férfiak szír, algériai, marokkói, valamint tunéziai állampolgárnak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a határsértőket előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra.

 A bevezetett intézkedések eredményeképpen a migránsok elfogását követően a rendőrök a helyszín közelében két olyan autót is ellenőriztek, amelyekkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy a migránsok továbbszállításához köthetők. Az autókat vezető 32 éves, valamint 24 éves szír állampolgárságú férfi nem tudott elfogadható magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon. A rendőrök mindkét gépjárművezetőt elfogták, valamint előállították őket a főkapitányságra. Az autókat lefoglalták, a sofőröket kihallgatták gyanúsítottként, majd őrizetbe vették őket. A két szír állampolgár ellen embercsempészés kísérlete miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.