Őrizetből őrizetbe

2016. 06. 01., sze - 13:08
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Migráns harapott meg illegális bevándorlót.

A Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Kiskunhalas, Szegedi úti objektumában 2016. május 31-én kora este jelezte egy 18 éves afgán férfi a szolgálatot teljesítő egyik fegyveres biztonsági őrnek, hogy egy másik menekültügyi őrizetes férfi a bal füléből kiharapott egy darabot. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozói súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával bűnügyi őrizetbe vették a harapóként azonosított 22 éves afgán állampolgárt.

 

A gyanúsítottat 2016. április 26-án fogta el a rendőrség Ásotthalom térségében, amikor illegálisan lépett Magyarország területére, majd – miután elhagyta a számára kijelölt nyitott befogadó intézményt – 2016. május 4-én ismét elfogták Hegyeshalom közelében. A sértett 2016. április 25-én került nyitott befogadó állomásra, ahonnan eltávozott, majd 2016. május 1-jén fogták el Lébény közelében, és helyezték el őrzött befogadó központban.

 

A sérültet kórházba szállították, a kiharapott füldarab nem került elő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész

Egy cseh állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében, aki a gyanú szerint két határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

 

Együttműködési megállapodás

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium és több, Komárom-Esztergom megyében működő oktatási intézmény vezetője együttműködési megállapodást kötött, aminek aláírására a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság adott otthont.

 

Megszakították a sorozatot

Öt hétvégi házat tört fel Nyergesújfalun az a 33 éves férfi, akit az esztergomi rendőrök elfogtak, a bíróság pedig letartóztatott.

 

Bíróság elé állhatnak a sorozattolvajok

Befejezte az ügy vizsgálatát a rendőrség, azzal a két férfival és fiatalkorú társukkal szemben, akik több miskolci üzletből loptak el különféle árucikkeket.