Országos határrendészeti összesítő

2021. 10. 12., k - 01:18
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 11-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 296 határsértőt tartóztattak fel és 188 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 125 határsértőt tartóztattak fel Mátételke, Bátmonostor, Kelebia, Katymár, Homorúd, Dávod és Lajosmizse közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 30 esetben, összesen 144 határsértőt tartóztattak fel Szőreg, Makó, Szeged, Ruzsa, Röszke, Mórahalom, Kübekháza, Öttömös és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr- Moson- Sopron megyében a rendőrök 3 esetben összesen 27 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom, Harka és Nagyszentjános közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, pakisztáni, palesztin, marokkói, tunéziai, török, líbiai, koszovói, algériai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 7 esetben Bács-Kiskun, és 5 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 188 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 4 embert fogtak el, 1 esetben embercsempészés, 2 esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam