Országos határrendészeti összesítő

2021. 10. 13., sze - 04:26
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 12-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 282 határsértőt tartóztattak fel és 221 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 18 esetben összesen 85 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó-Hóduna, Tataháza, Madaras, Mátételke, Bácsbokod, Vaskút, Homorúd, Kelebia és Bácsalmás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 25 esetben összesen 89 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Ásotthalom, Röszke, Mórahalom, Szeged, Kistelek, Kübekháza és Deszk közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében, Szakonyban 6, Sopron Brandmajorban 13, Jánossomorjánál 16, Győr külterületén 6, Hegyeshalomnál 7 és Nagycenk külterületén 20 főt tartóztattak fel.

Komárom megyében, Bábolna külterületén 9, Tata külterületén 1 személyt tartóztattak fel.

Tolna megyében, Bogyiszló külterületén 13, Pest megyében, Inárcs közelében 15, Budapesten 2 személyt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, pakisztáni, indiai, egyiptomi, szudáni, bangladesi, tunéziai, török, marokkói és haiti állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 16 esetben összesen 221 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 64 személyt, Csongrád-Csanád megyében 157 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 4 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, embercsempészés miatt 12, közokirat-hamisítás miatt 4 személlyel szemben indult büntetőeljárás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam