Országos határrendészeti összesítő

2021. 10. 16., szo - 01:05
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 15-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 425 határsértőt tartóztattak fel és 78 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 11 esetben összesen 54 határsértőt tartóztattak fel Kiskunhalas, Bátmonostor, Gara, Madaras, Homorúd, Bácsbokod, Csátalja és Balotaszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 51 esetben, összesen 277 határsértőt tartóztattak fel Deszk, Szőreg, Makó, Szeged, Ruzsa, Röszke, Mórahalom, Tiszasziget, Kübekháza, Öttömös és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr- Moson- Sopron megyében a rendőrök 4 esetben összesen 33 határsértőt tartóztattak fel Kópháza, Mosonmagyaróvár és Nagyszentjános közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében, Oroszlány területén a rendőrök 15 illegális migránst fogtak el.

Pest megyében Inárcsnál 32, valamint Tolna megyében Bogyiszló és Szekszárd területén összesen 14 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, pakisztáni, palesztin, marokkói, tunéziai, török, líbiai, koszovói, algériai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 7 esetben Bács-Kiskun, és 4 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 78 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 5 embert fogtak el, 8 esetben embercsempészés, 2 esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Üres kézzel

A II. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.