Országos határrendészeti összesítő

2021. 10. 17., v - 01:12
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 16-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 314 határsértőt tartóztattak fel és 135 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 15 esetben összesen 81 határsértőt tartóztattak fel Kalocsa, Bácsbokod, Bácsalmás, Katymár, Kiskunfélegyháza, Mátételke, Pirtó, Kelebia, Nagybaracska, Homorúd, Hóduna és Csátalja közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 189 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Ruzsa, Szeged-Szőreg, Szeged, Öttömös, Makó, Szatymaz, Röszke, Öttömös és Szeged-Gyálrét közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 1 esetben 3 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom közigazgatási területén.

Pest megyében 1 esetben 2 határsértőt tartóztattak fel Inárcs közigazgatási területén.

Tolna megyében 2 esetben 39 határsértőt tartóztattak fel Bogyiszló közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, török, tunéziai, marokkói, szomáliai és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 15 esetben összesen 135 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 5 esetben 54 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 10 esetben 81 főt. 

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 5 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.