Országos határrendészeti összesítő

2021. 11. 24., sze - 01:26
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. november 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 268 határsértőt tartóztattak fel és 139 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 25 esetben összesen 132 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Katymár, Bácsbokod, Kelebia, Baja, Tompa, Solt, Vaskút, Kunbaja, Kecskemét, Kunfehértó, Felsőszentiván, és Hercegszántó közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 21 esetben összesen 89 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Röszke, Zákányszék, Szeged, Pusztamérges, Tiszasziget, Öttömös, Szatymaz, Újszeged, Ásotthalom, Makó, és Kübekháza közigazgatási területén.

Győr megyében a rendőrök 3 esetben összesen 38 határsértőt tartóztattak fel.

Tolna megyében a rendőrök 1 esetben 7 határsértőt tartóztattak fel.

Budapesten a rendőrök 2 esetben 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, egyiptomi, iráni, iraki, algériai, marokkói, palesztin, jemeni, török, tunéziai, és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 6 esetben Bács-Kiskun, és 2 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 139 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 5 határsértőt fogtak el Szabolcs-Szatmár-Bereg, és Tolna megyében. Embercsempészés miatt 2 fővel szemben indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az utasok biztonságáért

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal az 1-es villamosvonalat ellenőrizték.

 

Bolgár embercsempész rendőrkézen

A Tolna megyei rendőrök az M6-os autópálya Paksi pihenőjében fogták el a férfit, aki egy napelemkollektornak is nekihajtott, miközben menekült a rendőrök elöl.

 

Nyitás előtt ment a fagyizóba

Betörte a fagyizó üvegét ahonnan elvitte a pénzkazettát, majd nem sokkal később egy ház ablakát törte be, hogy elbújjon a rendőrök elől.