Országos határrendészeti összesítő

2021. 11. 26., p - 01:20
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. november 25-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 125 határsértőt tartóztattak fel és 119 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 19 esetben összesen 72 határsértőt tartóztattak fel Sárhát, Sükösd, Bácsszentgyörgy, Kelebia, Hercegszántó, Bácsbokod, Sárhát, Tompa, Vaskút, Homorúd és Hercegszántó közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 14 esetben, összesen 46 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Királyhegyes, Röszke, Mórahalom, Öttömös, Kübekháza, Ruzsa és Ásotthalom közigazgatási területén.

Pest megyében, Inárcsnál 2, Budapesten 1 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Somogy megyében, Táska területén a rendőrök 3, Tolna megyében, Bátaszék külterületén 1 illegális migránst fogtak el.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, koszovói, pakisztáni, tunéziai, líbiai, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 6 esetben Bács-Kiskun, és 7 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 119 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, 1 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.