Országos határrendészeti összesítő

2021. 11. 29., h - 00:59
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. november 28-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 142 határsértőt tartóztattak fel és 91 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 8 esetben összesen 54 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Gara, Nagybaracska, Tompa, Mohács, Bácsbokod, Hercegszántó és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 66 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Mórahalom Röszke, Kübekháza, Öttömös, Makó és Deszk közigazgatási területén.

Pest megyében Inárcs külterületén 12, Tolna megyében Szekszárd külterületén 10 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, koszovói, indiai, nepáli, jemeni, jordán, egyiptomi, marokkói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 1 esetben Bács-Kiskun, 8 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 91 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 4 ember ellen embercsempészés és egy személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rongálás miatt keressük

A kiskunhalasi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjének megtalálása érdekében.

 

Baleset az M1-es autópályán

A főváros felé vezető oldalon, Mány térségében a rendőrök teljes szélességében lezárták az autópályát.