Országos határrendészeti összesítő

2021. 12. 07., k - 01:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. december 6-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 221 határsértőt tartóztattak fel és 33 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 10 esetben összesen 50 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Csátalja, Bátamonostor, Kígyós, Vaskút, Kelebia és Csikéria közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 27 esetben összesen 142 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Domaszék, Ruzsa, Újszeged, Mórahalom, Szatymaz, Röszke és Kiszombor közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Hegyeshalom és Sopronkövesd közigazgatási területén 28, Tolna megyében Bátaszék külterületén 1 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, palesztin, líbiai, tunéziai, jemeni, marokkói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 2 esetben Bács-Kiskun, egy esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 33 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.