Országos határrendészeti összesítő

2022. 01. 12., sze - 05:10
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 11-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 282 határsértőt tartóztattak fel és 80 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 92 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Katymár, Kunbaja, Hercegszántó-Hóduna, Kelebia, Tompa Közúti Határátkelőhely és Szank közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben összesen 132 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke Autópálya Határátkelőhely, Öttömös, Röszke Autópálya Határátkelőhely, Mórahalom, Szeged és Kübekháza közigazgatási területén.

Budapesten 2, Pest megyében Inárcs és Taksony közterületén 40, továbbá Tolna megyében Szekszárd és Bogyiszló külterületén 10, Zala megyében Hagyárosbörönd belterületén 6 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, szomáliai, afgán, török, indiai és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 4, Csongrád-Csanád megyében 3 esetben a rendőrök összesen 80 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el és 7 fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megoldották a problémát

Egy gádorosi férfi autója defektet kapott, de nem volt szerszáma, hogy lecserélje. A nagykátai rendőrök segítettek.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.