Országos határrendészeti összesítő

2022. 01. 14., p - 03:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 13-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 144 határsértőt tartóztattak fel és 262 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 7 esetben összesen 51 határsértőt tartóztattak fel Kiskunfélegyháza, Zsana, Bácsalmás, Homorúd és Katymár közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 75 határsértőt tartóztattak fel, Szeged, Szeged-Szőreg, Ruzsa, Ásotthalom, Szatymaz, Röszke, Kübekháza, Domaszék és Bácsalmás közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal, Bőnynél és Rajkánál 12; Pest megyében 2 alkalommal, Vácon 5; és Somogy megyében, Balatonkeresztúr külterületén 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, líbiai, afgán, tunéziai, pakisztáni, albán, szudáni, iraki, algériai és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 5, Csongrád-Csanád megyében 8 esetben a rendőrök összesen 262 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 2 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül kattant a bilincs

A feltételezett elkövetőket rövid időn belül elfogták a debreceni rendőrök. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indult eljárás velük szemben.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

24 óra

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak egy 31 éves férfit, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.