Országos határrendészeti összesítő

2022. 01. 15., szo - 01:04
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 14-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 195 határsértőt tartóztattak fel és 218 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 8 esetben összesen 49 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Kelebia, Mátételke, Hercegszántó, Kunbaja, Madaras és Zsana közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben, összesen 137 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Szatymaz, Ruzsa, Tiszasziget és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Hegyeshalom területén 3 határsértőt tartóztattak fel.

Baranya megyében a rendőrök Újmohács területén 3 határsértőt tartóztattak fel.

Tolna megyében a rendőrök Bátaszéken 3 határsértőt tartóztattak fel.

Vas megyében a rendőrök Ólmod területén 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, tunéziai, indiai, albán, palesztin, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 4 esetben Bács-Kiskun, és 9 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 218 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 5 embert fogtak el, 1 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vége a helyszínelésnek

Zavartalan a forgalom a Tatabánya lakott területén kívül történt halálos baleset helyszínén.

 

Halálos baleset Tatabányán

Két személygépkocsi ütközött össze Tatabánya lakott területén kívül. Az egyik autó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

 

Vitte a fát, meg a motort is

A rudabányai rendőrök lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rönkfát próbált lopni, és egy segédmotor-kerékpárt pedig el is tulajdonított. A motort a rendőrök megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának.