Országos határrendészeti összesítő

2021. 07. 31., szo - 06:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök az elmúlt 12 órában összesen 108 határsértőt tartóztattak fel.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon 2021. július 30-án 17 óra 30 perc és július 31-én 5 óra 30 perc között hét esetben összesen 47 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Vaskút, Bátmonostor, Bácsalmás, Soltvadkert és Gara közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök kilenc esetben összesen 60 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Kiszombor, Öttömös és Ruzsa közigazgatási területén.

A BRFK rendőrei Budapesten egy esetben egy határsértőt tartóztattak fel.   

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, algériai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 12 órában egy ember ellen embercsempészés, egy fővel szemben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: késsel támadt az alvó családra

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást az ellen a tótkomlósi férfi ellen, aki késsel többször megszúrta ismerősét, illetve annak gyermekét is megpróbálta megsebesíteni.