Országos határrendészeti összesítő

2021. 07. 31., szo - 18:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. július 31-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között 13 esetben összesen 65 határsértőt tartóztattak fel.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon 9 esetben összesen 52 határsértőt tartóztattak fel Vaskút, Balotaszállás, Bácsbokod, Bácsalmás, Bátmonostor, Csikéria, Mélykút, Katymár közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 2 esetben összesen 3 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Kiszombor közigazgatási területén.

Pest megyében, Zsámbéknál 8; Győr-Moson-Sopron megyében, Sopronban 2 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, szomáliai, jemeni, pakisztáni, szudáni, bangladesi, tunéziai és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: késsel támadt az alvó családra

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást az ellen a tótkomlósi férfi ellen, aki késsel többször megszúrta ismerősét, illetve annak gyermekét is megpróbálta megsebesíteni.