Országos határrendészeti összesítő

2021. 08. 17., k - 05:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 16-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 293 határsértőt tartóztattak fel.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 153 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Bácsbokod, Bácsalmás, Csátalja, Bácsszentgyörgy, Mátételke, Bátmonostor, Kalocsa, Mélykút, Dávod, Nagybaracska, Katymár, Vaskút és Bácsborsód közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 22 esetben, összesen 113 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Ásotthalom, Mórahalom, Apátfalva, Hódmezővásárhely, Kiszombor és Klárafalva közigazgatási területén.

Fejér megyében a járőrök Besnyő külterületén 10, míg Tolna megyében Szekszárd belterületén egy illegális migránst tartóztattak fel.

Vas megyében 6 határsértőt tartóztattak fel a járőrök Vasalja belterületén.

Veszprém megyében Sóly külterületén 10 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során iraki, palesztin, egyiptomi, szomáliai, marokkói, pakisztáni, afgán, szír, török, jemeni, valamint bangladesi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 10 esetben 134 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Hat ember ellen embercsempészés, három fő ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.