Országos határrendészeti összesítő

2021. 09. 07., k - 02:13
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 6-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 400 határsértőt tartóztattak fel és 62 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 33 esetben összesen 231 határsértőt tartóztattak fel Bácsszőlős, Csátalja, Soltvadkert, Gara, Madaras, Hercegszántó, Kelebia, Bácsszentgyörgy, Csikéria, Hercegszántó-Budzsak, Mélykút, Kecskemét, Bátmonostor, Solt, Dunafalva, Mátételke, Bácsbokod, Homorúd, Lajosmizse, Kunbaja, Újmohács, és Nagybaracska közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 20 esetben összesen 125 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged-Szőreg, Szeged-Gyálarét, Ruzsa, Ásotthalom, Öttömös, Kübekháza, Makó, és Deszk közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 7 esetben 20 határsértőt tartóztattak fel.

Komárom-Esztergom megyében 1 esetben 4 határsértőt tartóztattak fel.

Pest megyében 1 esetben 17 határsértőt tartóztattak fel.

Tolna megyében 2 esetben 3 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, albán, koszovói, marokkói, török, palesztin, szomáliai, kubai, líbiai, pakisztáni, szudáni, eritreai, tunéziai, és bangladesi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 8 esetben Bács-Kiskun és 2 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 62 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 7 fővel, közokirat-hamisítás miatt 2 fővel szemben indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.