Országos határrendészeti összesítő

2021. 09. 14., k - 02:37
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 13-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 353 határsértőt tartóztattak fel és 245 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 25 esetben összesen 173 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Katymár, Nagybaracska, Hercegszántó, Kunbaja, Bácsszentgyörgy, Bátmonostor, Csikéria, Mélykút, Csátalja, Dusnok, Madaras, Fajsz, és Bácsborsód közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 37 esetben összesen 170 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Ásotthalom, Deszk, Röszke, Szeged, Kiszombor, Földeák, Makó, Szeged-Gyálarét, Kübekháza, Öttömös, és Szeged-Szőreg közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 esetben 10 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, török, pakisztáni, bangladesi, algériai, marokkói, líbiai, szomáliai, egyiptomi, és jemeni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 11 esetben Bács-Kiskun és 12 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 245 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 29 határsértőt fogtak el Békés, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron megyében, és Budapesten. Embercsempészés miatt 4 fővel, közokirat-hamisítás miatt 1 fővel szemben indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!