Országos határrendészeti összesítő

2021. 09. 15., sze - 01:21
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 14-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 485 határsértőt tartóztattak fel és 207 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 33 esetben összesen 230 határsértőt tartóztattak fel Bátmonostor, Bácsborsód, Hercegszántó, Dusnok, Hercegszántó-Hóduna, Vaskút, Kalocsa, Kelebia, Dunavecse, Bácsalmás, Kunbaja, Homorúd, Sárhát, Csikéria, Baja, Dunaegyháza, és Gara közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben összesen 220 határsértőt tartóztattak fel Bordány, Röszke, Ásotthalom, Deszk, Szeged, Öttömös, Ruzsa, Mórahalom, Balástya, és Kiszombor közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 esetben 35 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, afgán, iraki, marokkói, egyiptomi, líbiai, bangladesi, és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 12 esetben Bács-Kiskun és 3 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 207 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 5 határsértőt fogtak el Baranya, és Békés megyében. Embercsempészés miatt 8 fővel szemben indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam