Országos határrendészeti összesítő

2021. 09. 17., p - 02:21
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 16-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 436 határsértőt tartóztattak fel és 213 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 33 esetben összesen 213 határsértőt tartóztattak fel Bátmonostor, Csikéria, Bácsalmás, Bácsbokod, Bátmonostor, Dusnok, Kunbaja, Vaskút, Hercegszántó-Hóduna, Homorúd, Bácsborsód, Nagybaracska, Kelebia és Gara közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 44 esetben összesen 194 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged, Mórahalom, Makó, Klárafalva, Kiszombor, Szatymaz, Deszk, Ruzsa, Csengele és Kübekháza közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Nagyszentjánosnál, Győrben és Sopronban összesen három esetben, 27 főt tartóztattak fel.

Komárom-Esztergom megyében Ács területén tartóztattak fel két illegális migránst.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, palesztin, tunéziai, afgán, pakisztáni, palesztin, jemeni, eritreai, marokkói, török, iraki, algériai és új-guineai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 19 esetben összesen 213 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 178 személyt, Csongrád-Csanád megyében 35 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 8 esetben indult büntetőeljárás embercsempészés miatt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!