Országos határrendészeti összesítő

2021. 09. 18., szo - 01:30
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 17-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 437 határsértőt tartóztattak fel és 105 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 43 esetben összesen 258 határsértőt tartóztattak fel Kecskemét, Újmohács, Bácsborsód, Dunafalva, Bácsalmás, Tompa, Borota, Mátételke, Kisszállás, Dunavecse, Homorúd, Apostag, Gara, Madaras, Bátmonostor, Kunbaja, Balotaszállás, Baja, Hercegszántó, Csikéria, Katymár és Bácsbokod közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 35 esetben, összesen 172 határsértőt tartóztattak fel Szőreg, Makó, Földeák, Szeged, Öttömös, Röszke, Mórahalom, Kübekháza, Kiszombor és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr- Moson- Sopron megyében a rendőrök 1 esetben összesen 3 határsértőt tartóztattak fel Sopron közigazgatási területén.

Pest megyében, az M5-os autópályán 3 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, pakisztáni, palesztin, marokkói, eritreai, tunéziai, kameruni, török, indiai, egyiptomi, iráni, líbiai, bangladesi és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 6 esetben Bács-Kiskun, és 5 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 105 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 4 fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!