Országos határrendészeti összesítő

2021. 09. 21., k - 04:39
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 20-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 394 határsértőt tartóztattak fel és 207 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 30 esetben összesen 200 határsértőt tartóztattak fel Bácsborsód, Sárhát, Tompa, Dusnok, Csátalja, Katymár, Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza, Madaras, Hercegszántó-Budzsak, Bátmonostorúd, Vaskút, Dunafalva, Csikéria, Baja, Gara, Kisszállás, Nagybaracska és Kiskunmajsa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 27 esetben összesen 164 határsértőt tartóztattak fel Öttömös, Szeged, Ásotthalom, Röszke, Újszeged, Szeged-Gyálarét, Ruzsa, Óföldeák, Bordány, Szatymaz, Szeged-Szőreg, Zsombó és Mórahalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében, Gyóró külterületén 3, Győrben 3 főt tartóztattak fel.

Fejér megyében, Csákberény külterületén 5, Csókakő külterületén 11 személyt tartóztattak fel.

Veszprém megyében, Zirc külterületén 2, Pest megyében, Inárcs közelében 4, Budapesten 2 személyt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, marokkói, algériai, szomáliai, iraki, palesztin, tunéziai, egyiptomi, török és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 12 esetben összesen 207 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 75 személyt, Csongrád-Csanád megyében 132 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 3 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, embercsempészés miatt 9, közokirat-hamisítás miatt 6 személlyel szemben indult büntetőeljárás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!