Öt határsértő Szolnoknál

2020. 02. 22., szo - 08:26
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy török állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Közúti ellenőrzés során 2020. február 21-én 11 óra 15 perc körül Szolnok külterületén, a 4-es számú út 95. kilométer szelvényében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai igazoltattak egy külföldi honosságú tehergépkocsit, amelynek török állampolgárságú sofőrje a megalapozott gyanú szerint öt szír határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

A rendőrök a gépkocsit vezető férfit előállították a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bilincsben a kerékpártolvaj

A pilisvörösvári rendőrök elfogták azt a 47 éves budapesti férfit, aki az elmúlt időszakban három bringát is elkötött Solymáron.