Öt illegális migráns és egy embercsempész az M6-os autópályán

2020. 08. 10., h - 04:36
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Tolna Rendőrőrs egyenruhásai tartóztatták fel a Mazda személygépkocsi szír vezetőjét és 5 utasát.

Az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, Fácánkert közelében 2020. augusztus 10-én 3 óra 35 perckor – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály információi alapján – a Tolna Rendőrőrs munkatársai ellenőriztek egy német rendszámú személygépkocsit. Az egyenruhások igazoltatták az autó öt utasát és sofőrjét. A kocsiban ülő férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az illegális migránsok és az autó vezetőjének elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig egy másodpercen múlott

Ismét egy simontornyai vasúti átjáróban levő térfigyelő kamera rögzítette azt a jogsértést, mely kis híján tragédiával végződött.

 

26 telefont lopott másfél hét alatt – elfogták a rendőrök

Az V. kerületi rendőrök a feltételezett elkövető bőröndjében nagy mennyiségű pénzt, okmányokat, és mobiltelefonokat találtak; azokat a gyanú szerint korábban a marokkói származású férfi lopta el belvárosi szórakozóhelyek vendégeitől.

 

Kamionban bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.