Öt körözött autó a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen

2020. 01. 20., h - 08:34
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A magyar rendőrök az olasz, a norvég, a német és a belga hatóságok által körözött személyautókat foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.

Két olasz állampolgárságú férfi jelentkezett kilépésre 2020. január 18-án 15 óra 30 perc körül egy olasz honosságú BMW X3 típusú és egy szintén olasz Toyota C-HR típusú személyautó vezetőjeként a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. Néhány óra múlva egy norvég honosságú Ford Mondeo vezetőjeként akarta elhagyni az országot egy román állampolgár Csanádpalotánál.

Egy román állampolgárságú férfi jelentkezett belépésre az autópálya-határátkelőhelyen 2020. január 19-én 9 órakor egy autószállító trélerrel, amelyen egy Volkswagen Passat típusú gépjárművet szállított. Pár órával később egy bolgár állampolgárságú férfi jelentkezett kilépésre ugyancsak egy trélerrel az autópálya-átkelőn, a vontatmányon egy Toyota C-HR típusú autó volt.

Az egyenruhások az ellenőrzés során megállapították, hogy mind az öt jármű szerepel a körözési rendszerben, azokat az olasz, a norvég, a német és a belga hatóságok keresik.

A magyar rendőrök a csaknem 40 millió forint összértékű gépkocsikat lefoglalták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hét határsértőt fogtak el a rendőrök Battonya közelében

A hét külföldi közül ketten szomáliai, öten pedig iraki állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállítják őket.