Ötven határsértő egy éjszaka alatt

2019. 06. 26., sze - 06:52
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három csoportban ötven migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket. Az egyik csoportot szállító szerb férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás.

A rendőrök 2019. június 26-án 0 óra 45 perckor tartóztattak fel hat iraki határsértőt Szeged közigazgatási területén. Két órával később az M5-ös autópályán egy szerb honosságú autót ellenőriztek a járőrök, melyben a szerb sofőrön kívül négy férfit igazoltattak. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat. A járművezetővel szemben embercsempészés miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. Valamivel 6 óra előtt Ásotthalom külterületén az 55-ös főút közelében újabb csoportot tartóztattak fel a rendőrök. A negyven férfi afgán állampolgárnak vallotta magát.
Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy bolgár kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.