Rendőrkézen a szerb embercsempész

2021. 10. 19., k - 22:55
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Dunaújváros közelében fogták el a sofőrt, aki 11 illegális migránst szállított.

A Fejér megyei rendőrök 2021. október 19-én  22 óra 5 perckor az M8-as autópálya 82-es kilométerszelvényében, Dunaújváros közelében ellenőriztek egy szerb honosságú gépkocsit és 41 éves sofőrjét.

A jármű utasterében 11 férfi utazott, akik magukat szír állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket az egyenruhások a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják, majd –meghallgatásukat követően- a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. Az ügyben a szerb gépjárművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást a rendőrség.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.

 

Kiszűrve

A Pest megyei rendőrök két karavánt intettek ki a forgalomból.