Rendőrkézen az embercsempész

2020. 02. 20., cs - 14:06
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy cseh állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében, aki a gyanú szerint két határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei 2020. február 20-án 2 óra körül Szeged külterületén igazoltattak egy külföldi honosságú személyautót, amelynek cseh állampolgárságú sofőrje a megalapozott gyanú szerint nem sokkal korábban két szír határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

A nyomozók a gépkocsit vezető férfit előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.