Rendőrkézen az embercsempész, aki 5 illegális migránst szállított

2021. 07. 23., p - 22:21
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán állították meg a rendőrök a román sofőrt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az M7-es autópálya 63-as kilométerszelvényében, a Balaton felé vezető oldalon a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján 2021. július 23-án 20 óra 50 perc körül ellenőriztek egy román honosságú személygépkocsit, amelyet egy román állampolgár vezetett.

Az intézkedés során a jármű utasterében 5, magát pakisztáni állampolgárnak valló férfi tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a sofőr az illegális migránsoknak segítséget kívánt nyújtani abban, hogy a jogellenes határátlépést követően Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak. Az ügyben a román gépjárművezetővel szemben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy fiatal pár az elkövető

A 22 éves férfinak és 18 éves élettársának közel tucatnyi lopásért kell felelnie. A kecskeméti rendőrök a tegnapi napon elfogták és őrizetbe vették a duó mindkét tagját.

 

Embercsempész Csongrád-Csanád megyében

Embercsempészés miatt indult eljárás egy német tartózkodási engedéllyel rendelkező szír állampolgár ellen aki, négy illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.