Rendőrök intézkedtek: 102 illegális migráns és 2 embercsempész

2020. 02. 25., k - 08:03
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra határrendészeti eseményei Bács-Kiskun megyéből.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2020. február 24-én 0 óra és 24 óra között tíz esetben összesen kilencvenkét külföldit tartóztattak fel Hercegszántó és Bácsszőlős közigazgatási területén, valamint Tompa Közúti Határátkelőhelyen. Az illegális migránsok szír, palesztin, afgán és iraki állampolgárnak vallották magukat.

A járőrök Nagybaracska térségében tegnap megállítottak két autót, amelyekben összesen tíz illegális migráns utazott. Ők a sofőrök segítségével akartak Nyugat-Európába jutni. A román állampolgárságú gépkocsivezetőket a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. A történtekről bővebben itt olvashatnak.

A határsértőket – akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.