Reptéren fogták el az olasz embercsempészt

2019. 02. 21., cs - 10:01
ORFK Kommunikációs Szolgálat

​​​​​​​Egy albán férfit akart hamis igazolvánnyal Dublinba juttatni.

Embercsempészés bűntett miatt indult büntetőeljárás a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon az ellen a 65 éves olasz állampolgár ellen, akit 2019. február 20-án este fogtak el a határrendészek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/B termináljának tranzit területén, a dublini járat beszálló kapujánál. Felmerült ugyanis a gyanú arra vonatkozólag, hogy együtt utazik egy olyan albán állampolgárral, aki ellenőrzése során korábban a járőröknek egy hamis olasz személyigazolvánnyal igazolta magát, és akit emiatt előállítottak.

Az olasz férfi ruházatátvizsgálása során kabátja belső zsebéből előkerült egy olyan olasz személyigazolvány, melyen egy olasz férfinév, de az albán férfi fényképe szerepelt. Így a 65 éves M. Robertot előállították a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra, ahol a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Az albán férfivel szemben közokirathamisítás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. Őt a rendőrök szintén bűnügyi őrizetbe vették.  

          


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy előzés miatt ütötte el

Közúti veszélyeztetés miatt indult büntetőeljárás egy 35 éves királyszentistváni férfi ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.