Szerb embercsempész Nyírábránynál

2020. 02. 12., sze - 09:41
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdú-bihari rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint hat illegális migránst akart Magyarországon keresztül Ausztriába vinni.

A Nyírábrány Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2020. február 11-én 11 óra 30 perc körül járőröztek, amikor megláttak hat férfit, akik épp egy autóba próbáltak beszállni, azonban ahogy észrevették az egyenruhásokat befutottak egy közeli erdőbe. A járőrök igazoltatták a gépkocsi vezetőjét, majd előállították bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Mint kiderült, a 25 éves szerb férfi hat afgán állampolgárt akart Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni. A magyar rendőrök román kollégáikkal közösen, valamint a Hajdú Speciális Kutató Egyesület kereső kutyáinak segítségével az illegális migránsok felkutatásába kezdtek.  

A kutatócsoport négy férfit Romániában, míg két társukat Magyarország területén találta meg. Az illegális migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök előállították őket, és meghallgatásukat követően átadták a román hatóságoknak a két férfit.

A nyomozók a szerb sofőrt gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított vele szemben eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.