Szerb embercsempészek Nagybaracskán

2019. 06. 15., szo - 14:45
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették azt a két férfit, akik a gyanú szerint illegális migránsokat szállítottak.

A Készenléti Rendőrség munkatársai 2019. június 15-én hajnalba megállítottak két szerb rendszámú személygépkocsit Nagybaracska belterületén. Az egyenruhások intézkedés alá vonták a járművek vezetőit – egy 39 és egy 34 éves szerb férfit –, valamint a velük utazó összesen nyolc külföldi személyt, akik iraki állampolgárnak vallották magukat.

A rendelkezésre álló adatok szerint a szerb férfiak segítséget nyújtottak a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Németországba szállítsák.

A járművezetőket a rendőrök előállították a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre, velük szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfiakat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


1

2


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés Kecskeméten

A megyeszékhelyen szolgálatot teljesítő járőrök is közreműködtek a férfi életének megmentésében.

 

Ruhákat rabolt

A Kalocsai Rendőrkapitányságon őrizetbe vették a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy fiatal nőt.