Szerb embercsempészt fogtak az M1-es autópályán

2020. 02. 05., sze - 10:24
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei Bábolna térségében ellenőriztek két gépjárművet.

A Komárom Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei négy megye részvételével zajló, az illegális migráció kiszűrésére irányuló akció keretében, 2020. február 5-én 8 órakor az M1-es autópályán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján ellenőriztek két szerb honosságú gépjárművet. A járművek Ausztria irányába haladtak, amikor a rendőrök megállították Bábolna térségében. Az egyikben két szerb állampolgár, a másikban a szerb sofőrön túl  még tíz külföldi utazott, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. A rendőrök őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A migránsok nem tudták hitelt érdemlően igazolni Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat. Meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A szerb férfiak elszámoltatása folyamatban van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.