Szerb sofőr akart nyolc migránst Ausztriába juttatni

2021. 08. 26., cs - 19:13
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az M1-esen, Nagyszentjános külterületén állították meg a gépkocsit.

Az egyenruhások négy megyés akció keretében – a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság jelzése alapján – 2021. augusztus 26-án 18 óra 30 perckor az M1-es autópályán, Nagyszentjános térségében ellenőriztek egy szerb rendszámú gépkocsit, amit egy 24 éves szerb férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül további nyolc, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetővel együtt elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják őket. A szerb sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.