Tizenhat határsértő és három embercsempész

2019. 09. 16., h - 09:48
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Három román állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Tizenhat illegális migránst szállítottak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei 2019. szeptember 16-án 0 óra 2 perckor egy román honosságú gépjárművet igazoltattak az 55-ös számú főúton, Ásotthalom külterületén. Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a járműben három román állampolgárságú férfi utazik, a raktér átvizsgálása során azonban tizennégy afgán és két pakisztáni utast is találtak.
A három román férfit a rendőrök őrizetbe vették. Ellenük embercsempészés bűntett gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.
Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bolgár kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamion alvázára kapaszkodott fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.