Tizenhat határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében

2019. 09. 15., v - 11:35
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenhat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

A járőrök 2019. szeptember 15-én 2 óra 35 perckor tizenkét, negyed óra múlva további négy határsértőt tartóztattak fel Deszk és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során az első csoport tagjai afgán, míg a második csoportból ketten szíriai egy-egy férfi pedig iraki és iráni állampolgárnak vallotta magát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bolgár kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamion alvázára kapaszkodott fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.