Tizenhét illegális migránssal szemben intézkedtek a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök

2021. 08. 25., sze - 11:10
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Az M85-ös számú gyorsforgalmi úton, Babót térségében ellenőriztek az egyenruhások egy járművet, amelyben a külföldi férfiak tartózkodtak.

A járőrök –  a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztálya információi alapján – 2021. augusztus 25-én 7 óra 10 perckor állítottak meg egy román honosságú gépkocsit az M85-ös számú gyorsforgalmi úton, Babót község külterületén.  A jármű vezetője a rendőri intézkedés megkezdése előtt, az autóból az út melletti erdőbe menekült, felkutatása jelenleg folyamatban van. A gépkocsi ellenőrzése során az egyenruhások megállapították, hogy abban tizenhét illegális migráns tartózkodik, akik közül tizenketten szírnek, és öten szomáliai állampolgárnak vallották magukat. A külföldi személyek sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért őket a rendőrök a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

3

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az ügyben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

4

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.