Tizenkét migránssal a kocsijában fogták el az embercsempészt

2021. 09. 16., cs - 11:50
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai kértek rendőri segítséget, mert az M85-ös gyorsforgalmi úton, Fertőszentmiklós külterületén embercsempésszel szemben kezdtek intézkedésbe.

Munkatársaink a kérésnek megfelelően a helyszínre érkeztek, és megállapították, hogy 2021. szeptember 16-án 10 óra 40 perckor a társszerv járőrei a gyorsforgalmi út 63-as kilométerszelvényében, a Sopron felé vezető oldalon állítottak meg egy 34 éves bolgár állampolgár által vezetett kistehergépkocsit. A jármű rakterében tizenkét – magukat afgán állampolgárnak való – külföldi férfi utazott, akik személyazonosságukat, valamint magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A rendőrök a bolgár embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!