Tizenkét migránst szállított autójában a román sofőr Vas megyében

2021. 08. 24., k - 06:43
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök Körmend térségében vonták ellenőrzés alá a gépkocsit.

A rendőrök 2021. augusztus 24-én, 1 óra 40 perc körüli időben a 86-os számú főút, 49-es kilométerszelvényében, Körmend térségében állítottak meg egy francia forgalmi rendszámú gépjárművet, amelyet egy 25 éves román férfi vezetett. A sofőrön kívül a gépkocsiban tizenkét férfi utazott, akik afgán állampolgárnak mondták magukat. A férfiak a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

autó

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.