Török embercsempész rendőrkézen Tolnában

2021. 10. 16., szo - 21:54
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A francia rendszámú autóban a sofőr hét illegális migránst szállított.

A Tolna megyei rendőrök 2021. október 16-án 20 óra 55 perckor ellenőriztek egy francia rendszámú személygépkocsit az M9-es autóúton Bogyiszló térségében. A járművet egy török férfi vezette, aki hét illegális migránst szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Mindannyian kurd állampolgárnak vallották magukat. 

kép

 

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a török sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Az ő előállítása jelenleg is folyamatban van. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.

 

Kiszűrve

A Pest megyei rendőrök két karavánt intettek ki a forgalomból.