Változás a magyar-szlovák határátkelőhelyeken

2020. 04. 01., sze - 06:06
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Szlovákiába és Magyarországra is engedélyezett az átlépés áruszállítás céljából. Balassagyarmatnál az ingázók kelhetnek át.

Magyarország és Szlovákia kormányainak megállapodása értelmében 2020. április 1-jén 6 órától megnyitják a magyar-szlovák határátkelőhelyeket a tehergépjármű forgalom előtt azzal a megkötéssel, hogy tranzit forgalmat nem bonyolítanak, csupán a két országba történő áruszállítás céljából engedélyezett az átlépés.

Az érintett határátkelőhelyek:

Vámosszabadi,

Somoskőújfalu,

Bánréve,

Sátoraljaújhely.

Balassagyarmat közúti határátkelőhelyen a két ország azon állampolgárai, akiknek a határtól számított 30-30 kilométeres távolságon belül van bejelentett lakcíme, illetve munkahelye, valamint mezőgazdasági földterülete, anélkül kelhetnek át munkavégzés vagy mezőgazdasági tevékenység céljából, hogy 14 napra karanténba kellene vonulniuk. Az ingázóknak lakcímkártyával és munkáltatói igazolással kell rendelkezniük, míg a mezőgazdasági munkát végzőknek a megművelt földterület tulajdonjogi vagy használati jogának igazolásával.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Illegális migránst fogtak el Nagylakon

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök egy illegális migránst fogtak el Nagylak külterületén. A határsértő ellen idegenrendészeti eljárás indul.