Vámáru helyett illegális migráns

2019. 07. 24., sze - 09:26
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempészés miatt indult eljárás egy osztrák férfi ellen, aki egy török állampolgárt próbált meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

A gyanúsított 2019. július 23-án 23 óra 50 perckor jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen egy Mercedes Benz E220 típusú személyautó vezetőjeként. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a rendőrökkel közösen átkutatták a jármű csomagterét, ahol a táskák alatt egy férfit találtak megbújva. A férfi török állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A beszerzett információk alapján a nyomozók megállapították, hogy a megbújt személynek a járművet vezető 31 éves férfi segített elrejtőzni a csomagtartóban. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránst visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az osztrák férfit a nyomozók őrizetbe vették, ellene embercsempészés bűntett magalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasan ütközött

A járművezető először egy jelzőtáblának, majd egy kandelábernek hajtott, aminek következtében az autója kigyulladt.

 

Újra járható az 55-ös számú főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében, ahol korábban személyi sérüléses baleset történt.

 

Húsz határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba húsz határsértő Csongrád megyében tegnap. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.