Végállomás

2021. 10. 15., p - 20:38
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztálya jelzése alapján a Pest megyei rendőrök 2021. október 15-én 19 óra 50 perc körül az M5 autópálya inárcsi pihenőhelyhez közeli szakaszán állítottak meg egy osztrák honosságú tehergépkocsit. A járművet egy 30 éves horvát férfi vezette, a csomagtérben 25 külföldi tartózkodott.

A magukat afgán, szír, illetve szudáni állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Az illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a horvát férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.

 

Kiszűrve

A Pest megyei rendőrök két karavánt intettek ki a forgalomból.