Visszakerült Romániába a Békés megyében elfogott nyolc határsértő

2020. 02. 17., h - 16:30
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A magukat kurdoknak valló külföldiek illegálisan érkeztek Magyarországra.

Ahogyan arról korábban arról beszámoltunk, hét határsértőt fogtak el a rendőrök 2020. február 17-én 2 óra 45 perc körül Battonya közelében. Órákkal később pedig még egy társukat tartóztatták fel a Battonya és Mezőkovácsháza közötti úton. Mindannyian kurd állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállították a külföldieket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd 2020. február 17-én 16 óra 15 perckor átadták őket a román hatóság képviselőinek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.