Vonaton és gyalog is próbálkoztak

2018. 12. 20., cs - 08:38
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Bács-Kiskun megyénél újabb kilenc migráns kísérelt meg bejutni az ország területére.

 

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2018. december 20-án 0 óra 45 perckor Hercegszántó közigazgatási területén hat külföldit tartóztattak fel, akik iráni állampolgárnak vallották magukat.

Rövid idővel később – 3 óra 10 perckor – a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen egy Szerbia irányából érkező személyvonat átvizsgálása során az egyenruhások három külföldit találtak. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak a vonat mosdójában elbújva kíséreltek meg jogellenesen Magyarországra jutni.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni egyik esetben sem. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Munkaértekezlet Ártándon

Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok fogadta a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetőjét és delegációját. A rendőri vezetők a közös határ menti járőrszolgálat tapasztalatait és az illegális migrációval kapcsolatos feladatokat egyeztették.

 

Valótlant állított, lebukott

Közokirat-hamisítás miatt indult nyomozás egy 67 éves pápai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Malacokat lopott, elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 26 éves dabronyi férfi ellen.