Vonaton és gyalog is próbálkoztak a határon

2019. 05. 24., p - 05:37
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Bács-Kiskun megyében az éjszaka újabb tizenöt illegális migránst tartóztattak fel. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen egy Szerbia irányából belépő  személyvonat átkutatása során a rendőrök 2019. május 24-én 0 óra 35 perckor egy külföldit találtak. A magát afgán állampolgárnak valló illegális migráns a szerelvény ütközőjére felkapaszkodva, jogellenesen próbált meg Magyarországra jutni.

Két és fél órával később a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások Hercegszántó közigazgatási területén tizennégy külföldi férfit tartóztattak fel, akik szintén afgánnak vallották magukat.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migráns egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Négy határsértő negyed órán belül

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.