Vonaton és gyalog is próbálkoztak a határon

2019. 05. 24., p - 05:37
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Bács-Kiskun megyében az éjszaka újabb tizenöt illegális migránst tartóztattak fel. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen egy Szerbia irányából belépő  személyvonat átkutatása során a rendőrök 2019. május 24-én 0 óra 35 perckor egy külföldit találtak. A magát afgán állampolgárnak valló illegális migráns a szerelvény ütközőjére felkapaszkodva, jogellenesen próbált meg Magyarországra jutni.

Két és fél órával később a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások Hercegszántó közigazgatási területén tizennégy külföldi férfit tartóztattak fel, akik szintén afgánnak vallották magukat.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Bukovszki József

A Komáromi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a 74 éves férfi eltűnése ügyében.

 

Árokba lökte a motorost

A 31-es számú főúton történt balesetben megsérült motorosnak a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli munkatársa segített.  

 

Siklóernyős zuhant le

Iszkaszentgyörgy mellett zuhant le egy mezőgazdasági földterületre a siklóernyős.

 

Maszkot viselt a szeméremsértő

A XXII. kerületi rendőrök keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint egy fiatal lány előtt szeméremsértő módon viselkedett.

 

Letartóztatták

30 napig biztosan rács mögött marad az a nő, aki társával idős embereket megtévesztve lopott több alkalommal Oroszlányon.